Dag 10. Zondag 14-8

Zondag 14 augustus 2016

Ruime week alweer in Canada, de tijd vliegt! Al zoveel mooie dingen gezien en gedaan. Nog een week te gaan.

Na een nacht met weinig slaap word ik tegen 7.30 uur echt wakker. Ik ben vannacht in elkaar gebeukt door binkie die in zijn slaap van alles aan het verwerken is. Hij ligt met zijn voeten op het kussen en zijn hoofd aan het voeteneinde. Als ik dan opeens een voet in mijn gezicht heb realiseer ik me dat er iets niet goed gaat. Ik draai hem maar even om. Verder blijft hij erg onrustig, tjonge alle ervaringen moeten er uit. Hij heeft er zelf geen last van en is ook eens goed voor mij om te zien hoeveel dingen hij in zijn slaap verwerkt.

Helaas verwerk ik ook graag dingen in mijn slaap en kom ik daar vannacht niet aan toe. Ik kan me nog wel herinneren dat ik ergens mijn favoriete (nu kapotte) Hilfiger laarzen heb gezien in een winkel. Nou, je kunt er maar mee bezig zijn……

We maken de meute om 8.00 uur wakker omdat we best een lange rit voor de boeg hebben. We doen schappies bij de Metro voor het ontbijt en willen ergens langs de kust wat gaan eten. Helaas stonden we vanmorgen op met regen (!!), echt niet leuk!! Maar omdat we beste een lange dag voor de boeg hebben ook wel lekker weer om te rijden.

We stoppen nog even bij Cafe la Mie d’en Haute waar je lekkere koffie kan halen. Ze zijn minder ingesteld op thee aangezien dit wordt gemaakt uit een koffiepot. Als echte theeleut proef ik dus de koffiesmaak aan de thee, smerig!! Ben helemaal geen koffiedrinker! Beneden ruikt het heerlijk naar vers gebakken brood, lekker!!

We vinden een leuke stop plek om een broodje te smeren maar worden daar compleet uit de onderbroek gewaaid. Geen optie dus…..ziet er niet uit.

Dus onder het dak van de kofferbakklep smeer ik wat broodjes en al rijdende eten we deze in de auto op. Kilometers maken dus! 4 uur in de auto voor de boeg.

Om 12.00 uur stoppen we in Amqui bij de Mac voor koffie en thee. Ik ben totaal niet fit en kan wel een bakkie gebruiken. Lekker dan, machine stuk…….Waardeloos.

Als troost nemen we 20 kippendingen en een grote cola mee. Je moet jezelf toch ergens mee troosten.

We tuffen weer verder en zien aan onze linkerkant een roze huis. Ja, echt ongelogen…….roze!! Het dak, de kozijnen en attributen. De klapper komt als we iets verder rijden en naast het huis kunnen kijken, daar staat nl een roze SUV. Vet cool zegt Coco, echt iets voor jou mama ;-))

En dan niet roze in de zin van fuchsia of zo. Nee knal babyroze. Zo geweldig!!

Om 14.00 uur stoppen we bij Parc National de Bic. Omdat we toch wel graag een break willen gaan we het park in en struinen over het strand, rotsen, keien en kijken naar zeehonden die balanceren op rotsen. Gangnam Style lijkt het wel op. Hop hop hop……

dsc0394-m

dsc0355-m

Ondanks het mistige weer (mama kijk allemaal witte wieven zegt Coco!! Iets teveel naar Sinterklaas journaal gekeken) is het prachtig en genieten.
We lunchen aan een picknicktafel welke overal voor handen zijn, zo ideaal!!

Om iets voor 4 uur rijden we weer het park uit en hoeven we nog maar een uurtje. Heerlijk!

Auberge de la Pointe wacht op ons!!

De reis gaat voorspoedig en aangezien iedereen nu al weer in diepe rust is en ik ook wil tukken rond ik even snel af.

  1. zwemmen
  2. borrelen
  3. dineren
  4. slapen

Morgen op pad naar Quebec City!! Gaaf!!

Truste!! En morgen weer Op naar het avontuur!

 

Advertenties