Dag 11. Maandag 15-8

Maandag 15 augustus 2016.

Jeetje, gaat alweer de wekker tijdens deze vakantie, waar ben ik aan begonnen!!! Geen dagen liggen rotten in je bed, hele dagen zwemmen en cocktails laten aanslepen. Nee hoor, gewoon de wekker zetten want er moet van alles worden gedaan vandaag.

De kinderen denken er ook zo het fijne van en alle gezichtsuitdrukkingen en grommen zal ik hier niet verder vertalen. Ook de keren dat Mika de dekens weer over zijn hoofd trekt tel ik maar niet meer. Maar he! We stappen vandaag op een grote blote (wie de film Nemo heeft gezien weet waar ik het over heb ;-))

Een blik naar buiten zegt dat de regen van gister is verdreven en het vandaag een mooie dag wordt. Dat hebben we verdiend!! We krijgen de bende aan de gang, ontbijten in het hotel, pakken onze bende bij elkaar (wat iedere keer weer een uitdaging blijft) en stapelen de bende  in de auto. Gelukkig gaat de klep van de achterbak automatisch naar beneden waardoor we de handen nog even kunnen inzetten om alles op zijn plaats te drukken.

Snel, op naar de boot! Deze keer geen La La tenue of Antartica uitdossing, nee hoor, we mogen gewoon onze eigen kleding aan want op deze boot hebben ze ook een binnen! Ja echt, een binnen! Zelfs meerdere toiletten, een bar en een souvenier shop!!! Cool zeggen de kinderen. Ze hoeven nu niet stil te zitten en mogen gewoon lekker bewegen op de boot. We waarschuwen ze om vooral niet te denken dat het aantrekkelijk zwemwater is. Het water van de St Lawrence River is hier niet meer dan 4 graden! Geen grap. Dan kan je wel je A, B en C diploma hebben maar daar doe je niks mee als je nu te water komt. Brrrr…..

Mika denkt dat ik wel genoeg spek heb om een tijdje te overleven in dit water nadat ik de functie van ‘walvis blubber’ heb uitgelegd. En bedankt….van je kinderen moet je het maar hebben. Maar s’ avonds wel bij me komen knuffelen want ik ben zo zacht. Ja ja.

Voorlopig nog wel maar daar komt verandering in. Boot camp here we come!! ;-))

dsc0003201-m

We varen heerlijk een stuk over de rivier en na ongeveer 45 minuten richting het Marine Parc te hebben gevaren zie ik in de verte witte kopjes opsteken……..dit meen je niet denk ik  bij me zelf! Dit meen je niet!!

Niemand ziet wat en met toch al 150 man op de boot twijfel ik aan mezelf……maar dan toch echt! Beluga’s!!! En veel!! Volwassenen met kleintjes (die zijn nog grijs) Overal waar ik kijk (en ik sta aan de goede kant van de boot) zie ik ze. Dit voelt zo fantastisch, dit is zo’n rijkdom om dit te mogen zien en ervaren. Wauw.

dsc0035202-m

dsc0036202-m

Omdat beluga’s horen tot uitstervend ras en ze beschermd zijn varen wij rustig onze eigen richting op. We storen ze niet, genieten ervan en gaan verder.

In de verte zien we collega’s van dezelfde maatschappij als waar wij mee varen. AML Croissieres. Het mooie daarvan is dat ze onderling met elkaar kunnen communiceren. En net als in Yellowstone is het zo dat wanneer er allemaal auto’s langs de kant van de weg staan er beren oid te zien zijn. In dit geval zie je boten bij elkaar liggen met de motor uit en dan weet je dat er whales zijn.

Je moet in een stapvoets tempo naderen en al snel zien we de 1 na de andere Mink Whale uit het water omhoog komen. Wat zijn het er veel!! Het is niet te beschrijven hoe dat voelt. Ik heb altijd een sterk gevoel gehad voor deze dieren en heb heel wat boeken verslonden. Om ze in het echt te mogen zien……fantastisch.

Maar we worden nog meer getrakteerd!! Fin Whales!!! De 1 na grootste soort walvis cirkelt met een groep van 5 om ons boot. Wat zijn ze groot!!!

dsc0049201-m

dsc0050201-m

De grootste walvis is de Blauwe Vinvis of ook wel Blue Whale. Deze gaan we hier niet zien aangezien ze hier niet leven en ook minder goed vindbaar zijn.

Overal waar je kijkt zie je walvissen, ze zijn zich aan het voeden met krill wat in deze regio sterk aanwezig is. We blijven een 30/45 minuten genieten en we schieten de 1 na de andere foto. En net als je denkt dat ze weg zijn komen ze weer boven.

Ze nemen meestal 5 tot 6 keer goed adem om daarna onder water te voeden en daarna met een grote uitademing boven te komen. En dat geluid is onbetaalbaar om in het echt mee te mogen maken.

In 2003 hebben wij aan de andere kant van Canada heel veel orka’s gezien en die zwommen echt onder de zodiac door. Dat was ook zo gaaf!

We varen op ons gemakje weer terug en genieten van deze ervaring. Maar he!! Er volgt nog een hele groep zeehonden!! Wat gaaf en wat zien ze er toch lief uit met die grote ogen.

Het ondenkbare gebeurd……..weer zie ik de beluga’s op hun route. Tering wat een vruchtbare ochtend, wat een tocht.
Wat hebben we ondertussen gezien tijdens deze vakantie:

  1. Beluga’s
  2. Humpbackwhale
  3. Sunfish
  4. White Sided Dolphins
  5. Fin Whale
  6. Mink Whale
  7. Grey Seals

 

BIJZONDER!!

Na het kopen van een klein souveniertje stappen we in de auto en kijken vol verbazing naar het aantal mensen wat met de volgende tocht mee gaat. Je wilt het niet weten…….wat een enorme hoeveelheid. Wij lachen stiekem in ons vuistje. Dan is het wel vroeg op staan maar dan heb je ook wat! Wij hadden ruimte genoeg op deze boot maar dit wordt krap aan.

Bussen vol Aziaten vol met leiders met vlaggetjes en allemaal dezelfde kleur hoedjes. Hysterisch.

Voldaan op naar de Tim Hortons voor de lunch, tanken en op pad naar Quebec. Het is 2 uurtjes rijden over de snelweg (waar je maar 100 kmpu mag….schiet dus niet echt op)

Het wordt drukker naar mate we dichter bij komen. Dat merkte we al in Riviere du Loup, daar komen de busladingen Aziaten dus nog wel aan maar verder op in Gaspesie Peninsula dus niet.

Het is druk in Quebec maar vinden ons hotel al snel, rukken de bende weer uit de auto en laten onze auto afvoeren door de valet parking, lekker makkelijk. We moeten wel een trap op maar de bell boy helpt ons even. 4* hotel dus top geregeld.

Wat een mooi hotel en om de hoek begint direct Vieux Quebec. Wat een gezelligheid!!! De huizen, de sfeer, de restaurants, muziek, straatartiesten en alles!!! We voelen ons hier meteen thuis. GEWELDIG wat een leuke stad, echt een aanrader.

We lopen de stad richting Chateau Frontenac, prachtig! Dat is het grootste hotel hier in de omgeving en dan bedoel ik ook echt groot! Klik gerust even op de link om te zien hoe groot!

We zien een straatartiest (dat stimuleert de overheid van Quebec) aan het werk voor Frontenac. Een blond slank meisje die met tig hoepels kan hoepen. Heel knap! Maar dat was het nog niet. Uiteindelijk steekt ze 1 hoelahoop op 4 plekken in de fik. Oke, ik bedoel, er zitten 4 fakkels aan de hoepel en die steekt ze aan. Zal het niet te spectaculair maken.

En dan gaat ze dus hoelahoepen!!! ENG!! Om haar nek (denk aan je haren meid!), buik en borst. Heel knap!! Ze zegt ook dat ze de enige is die dit doet…..en dat kan ze zich ook wel voorstellen ;-)) Ze zegt dat ze de enige die stom genoeg is om dit te doen hahaha. Ze maakte er een fantastische show van! Zie foto!

We crashen bij een tentje dat heet 1640.  We smullen van de mossels in blauwe kaas saus (ikke, mjammie!!), goed stuk vlees en de wijn. De kinderen ontdekken bij ieder restaurant of hotel de wc’s. Blijft een leuk avontuur ;-))

Al snel crahst iedereen in bed, ligt iedereen in bed en komen er allerlei oerwouden geluiden uit de bedden. Ik wacht even tot de geluiden wat afnemen en ga ook te bedde nadat ik wat Tripadvisors reviews heb geschreven (de ene vernietigender dan de ander hihihihihi)

Trust maar weer!!

 

Advertenties