Dag 12. Dinsdag 16-8

Quebec dinsdag 16 augustus 2016.

We hebben een extra bed in de kamer laten aanrukken want nu al ruim een week naast of met kinderen te hebben geslapen is toch ook best vermoeiend. De 1 praat in de slaap en de anders is trapezewerker.

Mika ligt naast papa en mama heeft even een nachtje een bed voor zichzelf. Heerlijk!! Ik slaap dan ook fantastisch.

Overigens slaap ik altijd met oordoppen en in de ochtend met lapje op de ogen. R heeft nog wel eens de neiging vroeg te gaan lezen en ik word echt van ieder streepje licht wakker. Dus prima oplossing zo.

 

We ontbijten lekker in het hotel, uitgebreid buffet, lekker! We nemen het er goed van. Zoals altijd zeggen we dan tegen elkaar dat we de rest van de dag er mee moeten doen omdat we niet lunchen. Tuurlijk…….

Buik gevuld, rugzak gevuld met water en de moppies kunnen weer aan de wandel. We gaan Quebec City verkennen. Heel veel verder dan Vieux Quebec komen we niet. Het is hier zo vreselijk leuk! Zo’n lekker sfeertje en gezelligheid, echt ongekend. Alles is ook op loopafstand dus prima te doen voor de kids.

We gaan op weg naar de Citadel. Dat zijn de verdedigingswerken van Quebec. We kiezen er voor om een rondleiding over het terrein te doen. Het is nog steeds een actieve militaire basis maar met name alleen voor ceremonies. Prins William en Kate zijn hier bijv ook geweest vlak nadat ze zijn getrouwd.

Er wordt veel verteld over de oorlogen, de regimenten, overwinningen en nederlagen al moet ik zeggen dat de Canadezen met een hoop overwinningen uit de hoek komen. Ik ben niet zo’n enorme geschiedenis freak dat ik alles heb onthouden (te erg, maar goed) maar R weet er gelukkig alles van, komt het toch nog goed met onze kinderen.

Ieder zijn talent zal ik maar zeggen.

Na een uurtje lopen we het terrein weer af maar eerst gaat Coco met de schildwacht op de foto. Daar staan ze dan in dik 25 graden met zo’n warm en dik ding op je kop en stil staan maar. Wat een vak zeg……..

We hebben dorst gekregen en de Doppers komen elke keer weer goed van pas. Het enige wat wij hoeven doen is 4 liter water kopen (zo groot zijn de tonnen met water hier) en braaf iedere keer de Doppers bijvullen. Die dingen zijn niet stuk te krijgen, top!

Vlak bij de Citadel komen we een plekje tegen waar er fonteintjes zijn. Mika zet de boel in gang en om de beurt spuiten ze in de lucht. Ene keer laag dan weer hoog en van links naar rechts. Super leuk! Coco is binnen no time drijfnat tot op d’r onderbroek, leuk hoor……

Ons waterratje Mika doet het deze keer beter, die blijft voor zijn doen ‘droog’ .

Na een paar minuten gaan ze uit en moeten ze alsnog een keer aan uiteraard. Er is ondertussen een klein Aziatisch jongetje van ongeveer 1.5 jaar bij komen staan in zijn luier en shirt.

Op het moment dat het water weg is kijkt bij beteuterd, hij volgt Mika echter in wat hij gaat doen. Mika drukt op de knop, precies voor de voeten van dat jongetje gaat het weer zachtjes aan en hij roept uit ‘oooooooooooohhhhhhh!!!’  en kijkt Mika dankbaar aan alsof hij dit zelf heeft uitgevonden. Echt te lief!!!

We gaan verder op pad naar iets om even wat te lunchen (ik zei het je toch!!) We kiezen een plateau met allerlei lekkers om samen te delen terwijl de kids een pizzaatje oid delen. Goed plan! Wijntje erbij, icetea en genieten van het uitzicht en alle mensen die langs lopen. We eten echt maar een klein beetje (6 stukjes kaas of zo kan je niet echt een maaltijd noemen) want vanavond gaan we lekker bij Le Saint Amour, aangeraden voor Jean Marc dus dat gaan we zeker proberen.

We lopen her en der wat winkeltjes in en uit maar er wordt ook gepiept uit de achterkamer dat er gezwommen moet worden. En gelijk hebben ze! We lopen op ons gemak langs onze nieuwe favoriete winkel ‘Cool as a Moose’ om wat dingen in te slaan. Direct om de hoek is ons hotel dus snel in de bikini’s en zwembroeken en gaaaaaaaan!!!

Het is een zwembad onder het hotel in een afgesloten ruimte. Je voelt hem al aankomen, veel chloorlucht! We blijven dan ook niet super lang maar genoeg om de kids even lekker te kunnen laten ravotten. Vanavond moeten ze tenslotte lang genoeg stil zitten in de mooie en poep-chique restaurant.

Lekker allemaal even douchen en ik trek 1 van mijn 2 nieuwe jurkjes aan en iedereen ziet er weer spin en span uit! Op naar het restaurant.

We hebben een heerlijke avond onder genot van mooie ambiance, heerlijk eten, goede bediening, lekkere wijnen en goed gezelschap.

Moppies gedragen zich super, we krijgen de complimenten van de ober dat ze zich zo vreselijk netjes hebben gedragen. Pfieuw….opvoeden werpt dus wel degelijk zijn vruchten af ;-))

(en een iPad doet ook wonderen uiteraard)

Als we buiten komen dan regent het lichtjes maar met 5 minuten staan we bij het hotel en duikt iedereen zijn mandje weer in.

Morgen op naar Mont Tremblant, benieuwd wat ons daar staan te wachten!

 

Truste!!

 

Advertenties