Dag 13. Woensdag 17-8

Mont Tremblant woensdag 17 augustus 2016

We worden wat later wakker omdat we gister laat gingen slapen. Tevens tref ik Coco niet meer samen met Mika in 1 bed aan…..hmm……waar is ze gebleven. Dan zie ik een blond koppie naast R liggen. Blijkbaar hebben ze strijd gehad midden in de nacht en heeft ze eieren voor haar geld gekozen. Ze hadden ruzie om de deken of zo. Precies de reden dat ik eigen dekens heb want dat gesodemieter heb ik ook geen zin in. Jammer van de romantiek maar het zei zo ;-))

We maken de hele bende wakker, douchen, stoppen de zooi in de koffers en zetten alles klaar voor vertrek. Check out time is 11.00 uur.

We willen nog graag even naar Cool as a Moose om nog een pyjama voor Mika te scoren die ze gister niet meer hadden.

We ontbijten lekker bij een lokaal tentje om de hoek en gaan daarna snel door naar de kerstwinkel. De WAT??? Ja je leest het goed, de kerstwinkel. Iedere zelfrespecterende stad in deze regio heeft het hele jaar door een kerstwinkel.

We zoeken voor oma iets uit en kiezen allemaal ook iets voor in de kerstboom. Je kan er maar vroeg genoeg bij zijn. Uiteraard kiezen de dames iets vreselijks penny-achtig uit want Coco gaat voor de Prinses Luna en ik voor Rainbowdash. Mika als echte stoere jongen gaat voor de Kerstminion.

Het is ook grappig dat wij het woord Holiday gebruiken om het woord vakantie aan te duiden. Hier in Canada en USA gebruiken ze The Holidays echt voor alles rondom de Kerstdagen. Ze gaan dan ook helemaal los als een puppy van 6 weken die buiten in het zand mag spelen.

Snel naar het hotel, het is 10.30 uur en we gaan uitchecken. Op pad naar Mont Tremblant!! Het is wel even een stukje rijden, maar we willen onderweg ook nog even stoppen bij de Premium Outlets Montreal. Dat is precies langs de snelweg en route du Mont Tremblant dus we stoppen tegen 14.30 uur voor een hapje te eten en doen dan even snel ons ding in de Outlet. Checken onze favo merken als Ralph Lauren, Coach, Samsonite, Tommy, Sunglass Hut etc.

Ik versta de verleiding om een nieuwe vriendin toe te voegen aan mijn Coach possie en loop snel de winkel uit. Ik bedoel…..kan maar 1 tas tegelijk dragen toch??

Omdat de koffer van R na ruim 10 jaar volledig uit elkaar dreigt te vallen is hij er nu aan toe om iets nieuws aan te schaffen. Uiteraard alleen van Samsonite, doe maar duur. Action is niet chique genoeg ;-))

Maar we vallen met onze neus in de boter. We zien een prachtige hard case koffer (zwart) voor 180 dollar. Als we er nog eentje bij kopen dan gaat die mee voor 50% van de prijs. Hmm…..als echte koopjesjager worden wij daar wel warm van want mijn de kinderen worden ook groter en dus ook hun kleding. Daarbij hebben wij een binkie die zich er niet tegenaan bemoeit als ik de koffer voor hem inpak, maar is er ook een diva die graag zelf bepaald wat er mee moet. Het 1 en ander moet wel match toch? Dus een extra koffer kan geen kwaad. We zijn met 2 koffers en 1 soort van duffelbag heen gegaan en komen dus met 3 koffers en een duffelbag terug.

Het afscheid van de huidige koffer van R zal volgens gepast ritueel plaats vinden wanneer de tijd daar rijp voor is (maar wel graag voor het einde van deze vakantie)

Maar zie behalve 2 koffers ook een super gave laptop tas. Mooi bruin leer en ik wist dat ik een dure smaak had maar 1600 dollar voor een uit de kluiten gewassen laptoptas??? Tering!! Daar kijk ik zelfs van op. Maar er staat een nieuw stickertje op van 400 dollar. Poh zeg……nog steeds duur. Mevrouw…..zit hier ook extra korting op? Geldt deze ook voor de 2e voor de helft?? Helaas en met een teleurgesteld gezicht wil ik hem wegleggen. Oh ja…..deze tas is uiteraard niet voor mij bestemd maar voor R. Handig klein tasje en wat minder op en neer slepen van en naar zijn werk. Ik hou hem angstvallig nog even vast, stel dat iemand anders er mee van door gaat!!

Oke, we hakken de knoop door, we doen eens gek. 2 nieuwe koffers en dat mooie tasje. We rekenen af en R zegt: kom maar op jongens, tempo!! Snel de winkel uit lekker de zon in! Ik denk, waar komt dat pusherige gedrag vandaan en kijkt me aan met een knik en blik waarvan ik denk: ik hou mijn kop en ga inderdaad maar snel de winkel uit.

Eenmaal buiten, rennen we soort van naar de auto om onze buit te verstoppen. Heeft hij de tas gejat of zo?? Wat blijkt nou? Dat mokkel heeft (omgerekend) 75 euro aangeslagen voor die mooie leren tas!!!! Van 1600 dollar (1120 euro, wie geeft dat uit voor een tas?? Tenzij je een maandinkomen met 5 cijfers achter de komma hebt) Maar die hebben we dus voor 75 euro!!!!! MAZZEL!!! We zijn helemaal happy. Voor 400 dollar hebben we dus 2 nieuwe Samsonite koffers en een prachtige lederen laptoptas. Yes!!!

Snel even de Ralph scannen……en toen viel Coco compleet voor het zwart/wit gestreepte jurkje met lederen jasje erbij. Huh hallo???? Je bent 6 jaar hoor! Ja maar mama en papa, dit wil ik al zo graag zo lang!! (in gedachte zie ik haar vriendin Tamar met een soort gelijk jasje in het blauw dus weet ik waar ze dat vandaan heeft)

Niks te weinig gezegd, het staat haar super. Tja, en zeg dan als papa maar eens ‘nee’  als ze daar staat te paraderen in de kleding en met haar mooie blauwe ogen je aankijkt……Dus er wordt snel afgerekend tezamen met een prachtige bodywarmer voor Mika en een lading vol met enorme fluorescerende sokken voor mij. Ik hou d’r van!! Ben gek op nieuwe sokken zeker als ze zo enorm heftig kleuren ;-))

We eten nog even snel wat want de maagjes knorren en we moeten nog een klein uurtje. Heerlijk teriyaki schotel en sushi voor mama in de foodcourt.

We komen tegen 19.30 uur aan en we weten niet wat we zien. Wat is het hier gaaf!!!!!

Tussen de Laurentians in liggen allerlei meren en wij hebben een appartement bij Lac du Superieur. Een nieuw kleinschalig complex met alles er op en eraan. Tennisbaan, zwembad, fitness, winkel etc. Vrij gebruik van kano, kajak, waterfiets en vuurkorven om in de avond fikkie te stoken en marshmallows te roken.

We kijken uit op het meer, het appartement is super volledig en erg netjes. Jeetje zeggen we tegen elkaar………hier kunnen we echt nog wel een week zitten hoor. Jammer, we hebben maar 1 volle dag en 2 nachten. We gaan er het beste van maken!

We eten een kleine zelf meegebrachte salade met wat geroosterd brood en liggen laat te slapen. Morgen weer een dag, gelukkig maar!

Truste!

 

Advertenties