Dag 15. Vrijdag 19-8

Vrijdag 19 augustus 2016.

Vandaag op pad naar Montreal, absoluut geen zin in! Dat betekend einde van de vakantie.

We worden laat wakker voor ons doen (8.30 uur) maar aangezien we om 11.00 uur moeten uitchecken hebben we nog het e.a. te doen.

We hadden gehoopt op een late checkout maar de hele boel is gereserveerd met feesten, groepen en partijen. Jammer!

Aangezien we hier het grootste gedeelte van alle zooi uit de auto netjes in de koffers willen proppen hebben we daar nog wel wat tijd voor nodig. De afgelopen 2 weken hebben we alles in de auto gemikt in de hoop dat we het ooit weer terug vinden. Nu is het tijd om alles weer te ordenen.

Net iets voor 11.00 uur zijn we klaar, hebben we 4 gepakte koffers over en ziet de auto er ineens weer stukken toonbaarder uit, top!

Helaas hebben we de zonnebril van Mika niet meer gevonden (en zo nog wat anders….) maar we weten nu eenmaal dat het een behoorlijke rommelkont is. Daar zullen we hem gewoon wat mee moeten helpen.

We leggen kleding klaar voor in de auto en gaan eerst nog even lekker chillen bij het zwembad. Wat is het hier toch prachtig!!

Tegen 12.30 uur zijn we weer omgekleed en zitten we in de auto op weg naar ons laatste hotel van deze reis. En we hebben er wat gezien! Het is iets meer dan een uurtje rijden wat dus echt een prima afstand is, fijn!

 

We rijden door de prachtige Laurentians (Laurentides voor de Fransen onder ons) en stoppen onderweg bij een leuk dorpje voor een Subje. Mika eet dus gewoon bijna een 12oz Sub Teriyaki op. Kan hij eten of wat!

Het valt op dat de weg naar het Noorden (richting Mont Tremblant) errug druk is op de vrijdagmiddag. Dan is het nog maar 15.00 uur. Blijkbaar toch veel mensen die in het weekend de stad uit gaan en de hort op gaan.  Ik geloof dat er uiteindelijk wel een 34 km langzaamrijdend tot stilstaand verkeer was. Op een gegeven moment viel het gewoon niet meer op.

Wij krijgen iets vertraging maar dan pas op het moment dat we er bijna zijn. Montreal is op dit moment een grote bouwput (weinig aantrekkelijk) en daardoor zijn niet alle wegen even goed bereikbaar. Onze Amerikaanse Truus wijst ons feilloos de weg en al snel staan we midden in hartje Vieux Montreal bij ons hotel. Notre Dame du Montreal is om de hoek!! Cool!

We checken in, bekijken de kamer en besluiten dan nog even een blokje om te wandelen. Het is dik 30 graden! We hebben echt mazzel met het weer, zo warm is het hier normaal niet hoor. Kijk maar eens hier.

We lopen richting Place Jacques Cartier en  Vieux Port waar allerlei activiteiten plaats vinden. Is er van alles te doen voor de kinderen maar besluiten dat het meer dan genoeg is geweest deze vakantie. 3x met de boot, verwend met setje nieuwe kleding en veel uit eten geweest.

img_1664-s img_1660-simg_1669-s

We lopen terug richting hotel en komen langs een leuk tentje om te eten Bistro Modavie. En wat hebben we daar lekker gegeten, echt een aanrader. En zonder dat we het weten scoort hij ook nog eens super goed op Tripadvisor. Iets van 7 van de dik 4000. We zitten echt te smullen!!

Het hotel ligt om de hoek en we gaan heerlijk genieten van een mooie en rustige nacht want iedereen heeft een eigen bed. Heerlijk wat een rust!!

Truste!

img_1679-s

Knuffels worden ook onder handen genome

Advertenties