Dag 02 – zaterdag 6-8

Om 2.30 uur waren we met ze allen wakker. Gezellig hoor zo midden in de nacht. Allemaal toch wat trek want tenslotte is het wel ontbijt tijd in Nederland. Maar aangezien we gister meer dan moe waren hebben we geen schappies meer gedaan. We drinken, plassen en praten even een beetje en nadat iedereen even heeft liggen lezen (Coco leest dan de meest vreselijke moppen) zijn we weer gaan slapen.

Vanwege de kleine bedden en het feit dat ik vrij breed lig slapen we allebei met een moppie in bed. Vrouwen bij de vrouwen en mannen bij de mannen. Super gezellig ware het niet dat wij beide worden gebruikt als grote teddyberen. Ze draperen zich beide volledig om ons heen om zo als een blok in slaap te vallen. Hartstikke lief die Coco maar ik slaap dan echt niet hoor. Dus schuif ik haar weer van me af om na 10 minuten weer een arm of been mijn richting te voelen gaan :-))
Afein, 3 uur weer slapen en na wat gemier van de kids is iedereen weer in slaap gevallen.

7.30 uur waren we weer wakker en wat mij betreft kunnen we meteen door naar het ontbijt. Lekkah!

Er moest ook gepoept en gepiest worden door niet nader te noemen personen maar aangezien de plee was verstopt en het water tot aan de rand stond besloten we maar richting ontbijt te gaan en daar te toiletteren. Genoeg gegeten voor de komende paar uur en dan maar op naar het zwembad. Stelt niet enorm veel voor maar we hadden het de kinderen beloofd dus….. Plonger!!!

9.15 uur lopen we Montréal in. Er wordt veel gebouwd en verbouwd. De winter zijn erg koud en lang en hebben ze verhoudingsgewijs weinig tijd om te klussen. Nu staat er dan ook echt veel in de stijgers en dat is niet altijd even aantrekkelijk om te zien maar wel begrijpelijk.

Na de VVV leeg te hebben geplunderd en we eenmaal in de stad lopen wordt Coco telkens minder fit. Die piept niet zo snel. Ze is ook erg warm. Ontkomen er niet aan. Coco heeft koorts. Arm moppie.
We staan net in de AppleStore om rond te neuzen maar moeten toch echt richting hotel gaan. Dat is nog best ern tippel en Cootje is dan ook bekaf als we er zijn.
SMeteen even tempen en ze heeft 38.4. Ze had al een half molletje van mij gehad bij Apple maar toch nog maar een kinder molletje gegeven.

Overigens goed geslaagd bij Guess. Horloge en zonnebril voor mij en een super leuk jurkje voor Coco. Heerlijk SALE!!

De Canadese Dollar staat erg laag. Veel Amerikanen komen ook naar Montréal en lachen zich dubbel om de prijzen. Wij genieten er ook lekker van.

De mensen zijn trouwens aardig mensen en behulpzaam. Echt Europese stad zeg maar. Toegankelijk. Spreken goed Engels!! Dat maakt het voor zo’n nitwit voor mij ook makkelijk want met Frans kom ik niet verde dan vin rouge. Nu is dat ook best prima maar niet erg veelzijdig.

Onderweg naar Quebec gestopt voor een Subway. Lekker checken teriyaki. Mjammie. Cootje nog niet fit. Snel koud en rillerig. Molletje helpt wel. Maar waar ze last van heeft. Geen idee. Ze heeft geen snotneus, benauwd oid. Vreemd. Hopen dat ze morgen weer fit is. ❤️

De reis verloopt redelijk voorspoedig. Het rijdt nie altijd even lekker door en het eerste stuk tot aan Quebec is redelijk saai. Vanaf Quebec gaan we noordelijker richting chicoutimi en saguenay en het gaat nu echt ergens op lijken. Prachtig!!!!

Overigens rijden we in een Buick Enclave. Fijne en grote wagen met genoeg ruimte voor onze zooi. Top!!

Eenmaal rijdende vanaf Quebec gaat de temperatuur erg naar beneden. Op het dieptepunt is het 15 graden. Tering zeg!!! Dat is gewoon 12 graden kouder dan waar we in de ochtend liepen. Hmmmm….. Hopen dat dat de komende dagen nog bijtrekt.

Coco haar koorts is weer hevig terug. Net geen 39. Traantjes uit haar ogen en ze geeft aan benauwd te zijn. We stoppen in de middle of nowhere om warme kleding aan te trekken, plassen en nog even een molletje te geven aan onze zieke diva. Haar humeur blijft goed, knapperd.

Nog een klein stukje en dan zijn we in chicoutimi. Moppies douchen, eten en naar bed.

Laatste update: nog wat Tylenol gehaald voor Coco bij pharmacie en de koorts lijkt eindelijk iets te zakken. Ik neem wat flesjes mee naar huis x:-))

Snelle burger gegeten bij Rouge BurgerBar. Erg veel en harde muziek, niet ons ding maar de burgers (zelf samen stellen) waren heerlijk. Goede wijn en echt goed gegeten.

Nu moppies in bad en lekker rust in de tent.

Trusteeeeeeee!!!!

Advertenties