Dag 03 – zondag 7-8

zondag 7 augustus 2016

Jeetje wat een rust hebben we vannacht gehad zeg. iedereen lag heerlijk te slapen en tegen 6.00 uur werd iedereen langzaam wakker. Je zult wel denken: dat is vroeg! Maar vanwege de jetlag en het tijdstip waarop we gingen slapen (vroeg!) is dit echt een super tijd.

Aangezien ik de hele nacht naast de diva heb gelegen kon ik haar meteen goed in de gaten houden qua koorts. Moet zeggen dat we dat goed onder controle hebben. Ze begon in de ochtend weer wat warmer te worden, zo tegen de 38 aan maar daar bleef het bij. De tylenol is echt super spul!

We zijn lekker wezen ontbijten in het hotel, relaxt aan, omeletje en een pannenkoekje, top! Ik heb vanmorgen de action cam leeg gehaald en sindsdien weigert het kaartje zijn werk te doen. Ik krijg steeds een error op Media. Nou lekker dan, weet je wat dat kaartje kostte? (nee? Dan zal ik het ook maar niet zeggen want je krijgt een hartverzakking)

Dus ik op de kamer, na het ontbijt, druk in de weer met google en de action cam. Was eigenlijk overduidelijk……het ligt aan het kaartje.

Dus op zoek naar een Walmart voor de schappies en een nieuw SD kaartje. Gelukkig bleek al snel dat dat inderdaad de oplossing was. Gelukkig maar!!

We gaan eerst informatie inwinnen bij de plaatselijke VVV. Wat valt er hier allemaal te doen? We reserveren een boot voor vanmiddag vanaf Parc National du Fjord de Saguneay. 1,5 uur met de boot varen in de Fjord, top!

Verder nog een boottocht met een zodiac (met toilet….niet onbelangrijk) vanaf Tadoussac waar we overmorgen om 10.00 uur worden verwacht. Leuk leuk!!

Nu eerst op pad naar de 1e boot. Ondanks dat het maar iets van 40 km is doen we er toch echt een uur over. Deze ervaring hadden wij in 2003 ook al. De afstanden leg je hier minder makkelijk af dan in USA. Hier gaat alles van hoog naar laag en van links naar rechts. Hou daarbij ook rekening met de slechte condities waarin de wegen verkeren…….dus ben je wel even zoet.

Je kunt echt zien dat ze hier echt moeite moeten doen om de boel goed te onderhouden. De wegen zijn best slecht begaanbaar. Veel kuilen, hobbels, scheuren en gaten.

img_1423-m Diva is weer fit!!


Iets voor 13.00 uur komen we in het parc aan. Goede timing!! Snel melden we ons aan en na nog een 500 meter lopen door het bos (waar zijn de beren?) zijn we meer dan op tijd. De boot komt binnen 15 minuten aan en we mogen lekker ons plekje uitzoeken.

We gaan lekker bovenop het dek zitten maar zodra we vaart maken dreigen we weg te waaien. Woeiiii!! Coco wil beneden zitten maar zodra we daar eenmaal 5 minuten zitten en ik het gevoel heb dat ik in een sauna zit krijg ik haar toch weer omhoog. Overtuigingskracht mama: een 10.

Aan de wanden van de fjord zie je mensen klimmen…..doodeng. Zelfs als ik levensmoe zou zijn zou ik daar niet aan beginnen. Ook varen we langs het Statue de Notre Dame du Saguenay. Met een bijpassend Ave Maria muziekje geven ze ons de tijd om te herinneren of te stil te staan bij het e.a.

Een jongedame barst naast de mannen in huilen uit terwijl ik beneden met Coco in de sauna zit en oneerbiedig denk ‘wat heb ik nu aan de fiets hangen’. Prachtig beeld overigens hoor! Gemaakt van wit steen en overgoten met een goedje om weerstand te zijn tegen de weersinvloeden.

img_1435-s  img_1427-s

Goed, na een moment van bezinning varen we verder richting Lac Saint Jean om daar een aantal mensen van de boot te laten en een nieuwe lading op te halen. We varen weer met volle tegenwind in de giechel weer richting Riviere Eternite (met nog een aantal puntjes en streepjes op de woorden om ze goed uit te spreken maar nu even geen zin om moeilijk te doen)

We lopen nog even een stukje langs de Fjord voordat we weer in de auto op pad gaan naar ons hotel.

We hebben de lunch een soort van ongepland voorbij laten gaan en hebben nu best behoorlijk trek gekregen. Eenmaal in het hotel droppen we onze spullen en willen naar een restaurant die goed staat aangeschreven op tripadvisor. Dicht op zondagavond,…….de volgende……ook dicht……..de volgende……ook dicht. KAK! (zegt Mika)

Dus we ploffen neer bij Chez George, nou dat beloofd wat. Oubollige tent maar wel lekkere dingen op het menu, we zullen zien.

Het water is snel op de tafel maar de rest blijft achter. De wijn arriveert…….en nadat deze al half op is komt die man vragen wat we willen bestellen…..bijdehand zeg ik in mijn beste Frans ‘menu?’ met een behoorlijke sarcastische ondertoon aangezien we al meer dan 20 minuten zitten te wachten. Zo, die kwam aan hoor mijn Franse volzin!!

Hij gaf aan dat hij dacht dat onze Ipad het menu was. Al met al maakt hij het goed met ons en regelt de boel daarna snel. Niet netjes of professioneel maar vooral snel. Blijkbaar moeten ze zelf alles doen van drankjes maken, brengen tot bestelling opnemen en afruimen. Die man werkt zicht letterlijk 3 slagen in de rondte.

Dat maakt de slechte start enigszins goed maar het blijft rommelig.

Het eten is prima maar meer ook niet. Schrijf mijn moeder er geen brief over, zou mijn moeder zeggen 😉

Eenmaal op de kamer komt het zandmannetje al snel en liggen we me ze allen rond 20.45 uur plat. Ik probeer nog even aan het verslag te werken maar het zandmannetje wint…….

Truste!!

Oh ja, de diva is weer 100% Diva hoor. Topfit, babbels voor 100 en klaar voor een showtje.

En kijk even voor het vergelijk:

Hetch Hetchy USA 2011  en PN du Fjord de Saguenay 2016, Canada

dsc0472-s   img_1441-s

 

Advertenties