Dag 06. Woensdag 10-8

Woensdag 10 augustus 2016

We zitten nu in Matane. Leuk dorp met voor hun doen best een uitgebreid gebeuren aan winkels (zelfs een Walmart!), benzinestations en restaurants.

Je merkt dat dit een belangrijke haven en punt is waar veel mensen het schiereiland Gaspesie op komen.

Na een lekker ontbijt van omelet met verse garnalen uit Matane, sapje, thee, voor de kids smilie pannenkoek en ‘rommelei’. (zo noemen wij dat altijd maar het is uiteraard scrambeld egg) Smullen! Buikjes goed vol en op naar het zwembad!!

Er is zowel een binnen als buiten zwembad maar ondanks dat de dame aan de receptie zegt dat buiten ook open en verwarmd is, zit er nog een dik slot op.

Binnen dus mooi.

Ons uitzicht is trouwens fenomenaal!! We zitten pal aan de St Lawrence River (waar je overigens ruim 2 uur over doet om met een ferry die 32 km per uur gaat, over te steken. Beetje grote rivier dus…) en het is echt super!

Het beloofd ook een warme dag te worden want het is nu al super aangenaam buiten.

Binnen zwembad dus……

Omdat de moppies dat zo leuk vinden en we vinden dat zij dit ook echt even nodig hebben.

Om 10.00 uur weer naar de kamer, spullen pakken (lees: alle troep ploft bij aankomst in de tas en bij vertrek proppen we alles er weer in. Er is 0 systeem behalve de 3 zakjes van de Action met:

  1. Laundry
  2. Socks
  3. Shoes.

Die zijn dan overigens wel goed in gebruik en zorgt voor enige structuur maar voor de rest is dat ver te vinden. Jammer de bammer.

Mijn koffer van de Action doet het nog steeds super, briljant ding voor 35 euro. De tas op wielen van de kids komt daar ook vandaan en is ook echt super licht in gebruik. Ideaal voor de moppies dus.

Lekker in de auto (die er niet zo ontploft uit ziet als de tassen) en op weg naar National Parc de La Gaspesie. Des te verder we af rijden van steden als Montreal en Quebec des te minder de mensen Engels spreken. Nu kan R zich goed verstaanbaar maken in het Frans en doen ze echt vreselijk hun best om anders ook Engels te spreken, het blijft soms een uitdaging. Het Frans wat ze hier spreken is redelijk onverstaanbaar en uiteraard altijd veel te snel.

Eerst even naar Walmart, water halen en dan via Cap Chat waar we Poutine voor het eerst eten. Lekker maar wel een calorie bommetje ;-))

Wat een prachtige plek om te stoppen zeg, het is zo mooi hier!!

We rijden naar Gaspesie en hopen door het park heen naar ons volgende hotel te kunnen rijden. Eenmaal bij het bezoekerscentrum pakt dat toch wat anders uit. Dat zijn nl allemaal dirt roads. En om nu 45 minuten op zo’n hobbel weg te rijden, voelen we niet zoveel voor.

Dus we plannen onze trip samen met de ranger (wel graag even op zijn Frans uitspreken) We kiezen voor Le Mont Ernest Laforce dat is een wandeling van 4,5 km en in dat gebied komt voor wildlife voor. Daar doen we het voor want nummer 2 op mijn lijstje is de moose (de Fransen noemen het Anginaux)

Voordat we daar komen moeten we eerst 9 km over een dirt road, dat hebben we geweten……de achterramen kunnen we niet meer doorkijken. Met name als er tegenliggers zijn is het feest, de kinderen vinden het fantastisch. Om jullie een beetje een indruk te geven hou ik de action cam uit het dakraam en film een stukje mee. Lachen!!

We trekken onze bergschoenen aan, water mee en hup! De paden op….

Mika begint al snel te mopperen, moe, zere benen en geen zin. Ik mopper wat terug en motiveeer hem om door te lopen. We kunnen er de vinger niet op leggen maar hij is niet in zijn doen. Normaal gesproken vindt hij dit nou juist super gaaf!! We moeten ook best een behoorlijk stuk klimmen. We wisselen af wie er met Mika loopt, geven hem een handje en komen zo aan de top (geen fucking Moose gezien nog roep ik nog hard op. We willen wel waar voor ons geld!)

Het uitzicht is prachtig!! We staan echt een beetje op het dak van de wereld, wat is het hier mooi!

img_1534-m img_1535-m

Na even van het prachtige uitzicht te hebben genoten maken we ons klaar om naar beneden te gaan. De temperatuur ligt op 25 graden ongeveer dus ook lekker warm. Langzaam naar beneden want de bodem is vol met stenen en dus sneller uitglijden. Uiteraard demonstrateert onze diva even hoe dat in zijn werk gaat…….men lopen te hard en glijden dan onderuit op onze kant.

Want zoals mevrouw zegt loopt ze op super sport batterijen van Cococel (duracel is zo 2012) Mika heeft vandaag slow motion batterijen, maar ook daarmee komt onze kanjer gewoon beneden, topper!!

De scherpe blik van R ziet een bruin gevaarte in de verte, zou het dan toch??? Een moose???

Jawel hoor, onze eerste merrie moose (of hoe noemen ze een vrouwtjes moose?) is een feit, super gaaf!

Als we de hoek om lopen kunnen we haar nog beter zien, wat zijn ze prachtig. Grote vriendelijke bruine koeien maar dan anders.

We genieten van onze moose en gaan dan lekker verder naar beneden. Coco vlogt ook nog even …… Je hoort Mika op de achtergrond mopperen maar dat komt dus omdat hij niet fit is. Kletskous……

Bergschoenen uit, water bijtappen, wat nootjes in de mik en op naar ons hotel in Mont Saint Pierre (denken we)

Mika valt al snel in slaap, arm kereltje is echt niet fit.

Ik check even het adres van ons hotel en zien dat we helemaal niet verblijven in Saint Pierre maar in Sainte Anne des Monts. En dat is even mazzel want daar rijden we nu net heen!! Top scheelt weer.

We checken in bij Motel Brunante. Netjes maar dan heb je alles wel gezegd. Het grappige is dat onze kamer ligt in een soort van straatje met ook aan de overkant motelkamers. Daar zijn allemaal bikermannen en vrouwen gestationeerd. Ze hebben zelf een complete BBQ meegenomen en staan vanaf hun pickup truck of voor de kamer gewoon te grillen. Biertje erbij, boodschappen doen met de quad (die eerst op de pick up stond) en lekker ouwehoeren. Geweldig!

Omdat we nu bij Mika 38,6 koorts hebben geconstateerd besluiten we op de kamer te eten. R en C gaan op pad voor wat te eten en ik stop Mika lekker in bad nadat hij wat tylenol heeft gehad. Hij vindt dat overigens vreselijk van smaak en dan hebben we nog wel bubblegum gekozen ;-))

Helaas komt ook alles binnen 10 minuten er weer uit. Ik zie precies aan dat koppie wanneer hij moet spugen. Kereltje toch……. Het lucht wel lekker op zegt hij ;-))

Het eten volgt al snel en de tassen worden uitgeladen: sushi (mjammie), kaasbroodjes, vleeswaren en fruit. Lekker chillen voor de tv met de Teletoon aan (soort van Telekids maar dan in het Frans. Inspecteur Gadget maar dan even anders)

Daarna snel verslagen tikken, foto’s kom ik echt even niet aan toe maar doe echt mijn best. Ik heb wat moeite om mijn foto’s vanaf de Mac te uploaden naar Smugmug account.

Mocht iemand daar een briljant idee voor hebben dan hoor ik dat graag.

Hij vindt mijn bibliotheek wel maar als ik dan aankom bij het kiezen van de foto’s, laat hij ze niet zien.

Morgen weer een poging! Nu eerst slapen want de rest is alweer in diepe rust.

Tot morgen! Op weg naar het avontuur!

img_1527-l

 

Advertenties