Dag 09. Zaterdag 13-8

Zaterdag 13 augustus 2016

Jeetje wat is het vroeg!!! Om 6.35 uur gaat de wekker en ik kijk R aan met een blik van ‘doe jij die teringwekker even uit ja!’.

Hij zegt met een vermaakte blik ‘dat is jouw wekker’. Whaaaa…..die takke ringtone van James Bond is van mij? En ook zo hard? Hmmm…..

Maar goed de grootste uitdaging zit hem in het wakker maken van de kinderen. Die willen dus echt niet! Maar we gaan op de boot naar walvissen kijken……..ja, zie ik ze denken, die zwemmen een uurtje later ook nog wel in de zee.

Nou, daar zal je raar van op kijken.

Maar goed, iedereen in de benen, op naar het ontbijt, lekker simpel ontbijten. Paar chaggi baklappies aan tafel maar dat droogt langzaam wel op.

Om 8.10 uur zitten we in de auto (wie heeft dit verzonnen??) op weg naar Grand Grave alwaar de boot vertrekt. Het is wederom heerlijk weer, wat een mazzel zeg. Normaal gesproken is het niet zo warm deze tijd van het jaar.

We moeten weer toegang betalen voor het park (zo’n nationale parkpas is dan toch voordeliger??) en nadat die jongen bij iedere auto een praatje van 10 minuten heeft gehouden (schiet op we hebben haast, straks gaat de boot zonder ons!) zijn wij aan de beurt en begint hij uiteraard over Amsterdam en Goedemorgen en bla bla bla. Reken nu maar af, we moeten de boot halen!

Alsnog netjes op tijd en deze keer mogen we ons in gele regenpakken hijsen, soort van oliejassen. Heel charmant al die LaLa’s op de boot……gelukkig ben ik hier degene die bepaald welke foto er online wordt gezet. ;-))

We varen langs het stuk waar we gister hebben gelopen, super om te zien vanaf die kant. We speuren de horizon af want tenslotte zijn er diezelfde ochtend (wij varen om 9.30 uur) veel walvissen gezien.

dsc0225-m

Cap Gespe / Lands End

We speuren…….speuren…….speuren……en je raadt het al. Geen walvis gezien. Terwijl dit toch echt een heel goed jaar is!!  Ja ja…..nou een beetje teleurgesteld zijn we wel.

Als ik samen met Coco weer even in het midden van de boot plaatsneem ben ik binnen 5 minuten misselijk, tering zeg. Ik ga snel weer achterop het dek staan met de wind in mijn gezicht zakt het snel weer af. Was ik vroeger een die hard en niet misselijk te krijgen is mijn maag toch behoorlijk wat zwakker geworden. Als ik s’ avonds in het motel op de wc zit sta ik nog te deinen. Best pittig dat varen op volle zee.

We zien wel widesided dolphins en een moonfish/sunfish. Deze zijn zeer zeldzaam. Ik snap ook wel waarom, die dingen zijn zo lelijk als de nacht. Ze warmen zich op door vlak aan het oppervlak te gaan liggen ‘zonnen’ omdat ze wel tot 200 meter diep kunnen duiken.

Maar toch ook bijzonder dat we deze gezien hebben. De skipper had het ding gemist omdat hij er nog nooit eentje had gezien, hij ging er zelf ook een foto van maken!

dsc0251-m

We varen terug naar de haven en wij pakken onze bende in, we hebben een lange weg te gaan naar Carleton Sur Mer. We willen ook nog stoppen in Perce om foto’s te maken van La Roche Perce.

img_1560-m

Het is een mooie tussenstop en maken we een kleine wandeling alwaar we weer gezegend worden omdat we langs een groot kruis wandelen. Ze zijn hier echt onwijs gelovig zou ik zeggen want ieder dorp (hoe groot of klein ook) heeft een behoorlijk grote kerk. En mooie ook!!!

dsc0283-m dsc0291-m

We moeten nog een stukkie gaan en stappen weer in de auto. Het is qua afstand niet zo heel erg lang maar omdat dit de enige weg is en via allerlei dorpjes gaat, van hoog naar laag en links naar rechts. Het neemt behoorlijk veel tijd in beslag en dat wisten we eigenlijk ook wel maar toch verkijk je je er op. Ik zou ook echt aanraden om maximaal 250 km per dag te rijden. Scheur je in Duitsland zo’n stuk in krap 1,5 uur weg doe je er hier toch al snel 3.5 uur over. Gewoon omdat je niet kan doorrijden. Neemt niet weg dat de omgeving prachtig is en om iedere hoek weer iets anders staat te wachten.

Tegen 18.00 uur komen we in Carleton Sur Mer aan en moet er meteen in de zwemkleding worden gedoken want het zwembad is maar tot 19.00 uur open en we hebben weinig tijd. Heerlijk!!! Na een lange dag is dat toch even lekker opfrissen.

We gaan eten in het restaurant dat bij het hostellerie hoort. Het pretendeert heel wat te zijn maar het valt best tegen. Het is best prijzig en de setting doet ook heel anders verwachten. Geen aanrader dus en ik zal op tripadvisor een kritische noot plaatsen. Zo kregen we een mandje met brood en een bakje met botertjes erbij. Bijna de helft van de bakjes boter waren leeg! Gewoon gebruikt door iemand anders en gewoon niet goed opgelet, slordig als je zulke prijzen rekent.

De vis was overigens super vers, wijn was prima en uitzicht ook top.

Snel slapen daarna want Klaas Vaak is al geweest………

Advertenties